Ανθοϊάματα

 
 
 
 
 
 

Vitascan - Κέντρο Ανάλυσης Υγείας, Εναλλακτικών & Συμπληρωματικών Θεραπειών - Μαρούσι

 
 
 
 
Τι είναι τα "Ανθοϊάματα Bach;
 
 
Η χρήση των αυθεντικών ανθοϊαμάτων Bach είναι μια ασφαλής και φυσική μέθοδος θεραπείας που ανακαλύφθηκε από τον Dr. Bach μεταξύ1920 και 1930 στην Αγγλία. Αποκαθιστούν με μη βίαιο τρόπο, την ισορροπία μεταξύ νου και σώματος εξαλείφοντας τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος, η ανησυχία, το μίσος, η αναποφασιστικότητα κλπ, παρεμβαίνουν στην ισορροπία του όντος ως συνόλου και βοηθούν το σώμα να ελευθερωθεί και να αυτό-ιαθεί.Τα ανθοϊάματα Bach είναι φτιαγμένα από άγρια λουλούδια και είναι ασφαλή για όλη την οικογένεια συμπεριλαμβανομένων κατοικίδιων ζώων. Τα φάρμακα διατηρούνται σε κονιάκ με βάση το σταφύλι και είναι χωρίς γλουτένη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Θεραπεία»* με τα ιάματα του Bach

 
Για την επιλογή του καταλληλότερου ανθοϊάματος, είναι σημαντικό να προηγηθεί μία συνεδρία με τον ειδικό θεραπευτή κατά την οποία προσπαθεί να μάθει στοιχεία για το χαρακτήρα του και να ξεκλειδώσει κατά κάποιο τρόπο το ψυχισμό του, ώστε να του δώσει τη σωστή για τον χαρακτήρα του συνταγή-θεραπεία. Κάθε συνταγή αποτελείται από μια σειρά ανθοϊαμάτων, τα οποία αντιστοιχούν σε συναισθήματα και αντιδράσεις, έτσι όπως περιγράφονται. Γι αυτό για την επιλογή μιας σωστής θεραπείας, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζει ο «ασθενής» το πώς ακριβώς ... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 

Σε ποιους απευθύνονται

 
Τα ανθοϊάματα Μπαχ δίνονται άφοβα σε μωρά, εγκύους, ηλικιωμένα άτομα, ζώα, ακόμα και φυτά. Δεν αντιδοτούν άλλη θεραπευτική αγωγή. Αντιθέτως την συμπληρώνουν, την ενισχύουν και επιταχύνουν την ίαση ενεργοποιώντας τον αμυντικό μηχανισμό του οργανισμού ισορροπώντας τα αρνητικά συναισθήματα. Πρόσφατες μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ συναισθημάτων και ανοσοποιητικού συστήματος υποστηρίζουν την άποψη ότι η συναισθηματική και η σωματική υγεία συνδέονται. Όλο και περισσότεροι ειδικοί της υγείας συμφωνούν με την άποψη ότι ένας υγιής νους διασφαλίζει ένα υγιές σώμα. Τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των συναισθημάτων και στην καλύτερη απόλαυση της ζωής.