Ολιστική Διατροφή

 
 
 
 
 
 
 
 

Vitascan - Κέντρο Ανάλυσης Υγείας, Εναλλακτικών & Συμπληρωματικών Θεραπειών - Μαρούσι

 
 
 
 
 
Η έννοια της ολιστικής προσέγγισης των καταστάσεων του οργανισμού και των πραγμάτων / γεγονότων γενικότερα, έχει πρόσφατα μπει στη ζωή μας.

Τι είναι άραγε και τι σχέση έχει με τον άνθρωπο;

Ο άνθρωπος αποτελείται από σώμα, πνεύμα και ψυχή, αλληλένδετα συνδεδεμένα, αλληλοεξαρτώμενα, αλληλοϋποστηριζόμενα και αλληλοπάσχοντα. Ένας άρρωστος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένος, δεν μπορεί να αποσυνδέσει το μυαλό του από το πρόβλημά του αλλά και δεν μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό του. Βρισκόμενος σε ένα συνεχές στρες, μπλοκάρει το ορμονικό του σύστημα και κατά συνέπεια τον μεταβολισμό του.

Η συμβουλευτική Ολιστική - Ενεργειακή Διατροφολογία, έρχεται να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο ολιστικά, ώστε να βοηθήσει τα διάφορα προβλήματα του σε βάθος μέσα από την οργανική αλλά και ψυχοσωματικοδιανοητική εξισορρόπηση. Πρόκειται δηλαδή, για μια σφαιρική προσέγγιση της υγείας του ατόμου μέσα από τη διατροφή του, η οποία ξεπερνά τις συνηθισμένες διατροφικές προσεγγίσεις και τις συνηθισμένες θεωρίες περί των τροφών και της θρεπτικής αξίας τους και επικεντρώνεται στο άτομο και στη μοναδικότητά του: σώμα - ψυχή και ψυχή - πνεύμα. Πρώτος στόχος μας λοιπόν είναι η εξισορρόπηση του οργανισμού, η καλή του υγεία, για να επιτύχουμε τη σωστή απώλεια βάρους και να μην το ξαναπάρουμε ποτέ.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας, και πριν διαμορφώσουμε κάποιο διαιτητικό πρόγραμμα, κάνουμε έναν πολύ καλό έλεγχο του οργανισμού για να πάρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε το πρόγραμμα εκείνο, το οποίο θα μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε τον οργανισμό καλύτερα και να έχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα, σωματικής, ψυχική και πνευματικής υγείας.
 
 
 
 
 
 
Χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα και αξιόπιστα μηχανήματά μας, προχωρούμε σε:
 
 
 
 
 
 
Ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση)
 
 
 
 
 
 
 
 
Έλεγχο του Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας (RMR ή Resting Metabolic Rate)
 
 
 
 
 
 
 
 
Μέτρηση οξειδωτικού stress
 
 
 
 
 
 
 
 
Βιοσυντονισμό για τον έλεγχο του μεταβολισμού.
  • ελλείψεις θρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα...)
  • επιβαρύνσεις οργανισμού από β. μέταλλα, μολύνσεις από το περιβάλλον, από φυτοφάρμακα, γεωπαθητικό stress, αλλεργίες, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
  • έλεγχος και επιβαρύνσεις γαστροπεπτικού συστήματος
  • έλεγχος ορμονών (επινεφριδιακόstress, χρόνιο stress)
  • ορμονικός έλεγχος
  • έλεγχος της ομοιόστασης της γλυκόζης
  • εντερικό μικροβίωμα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτοξινώσεις με τη βοήθεια βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής
 
 
 
 
 
 
 
 
Λεμφικό μασάζ
 
 
 
 
 
 
 
 
Βοτανοθεραπεία, για την αντιμετώπιση παθήσεων, την αποκατάσταση και θρέψη του οργανισμού μετά από μακροχρόνιες παθήσεις
 
 
 
 
 
 
 
 
Χρησιμοποιούμε ή συστήνουμε μεθόδους ψυχικής και πνευματικής αποσυμφόρησης, οι οποίες βασίζονται σε ενεργειακές θεραπευτικές μεθόδους (βελονισμός, ηλεκτροβελονισμός, ρεφλεξιολογία, ιριδολογία, χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία κ.λπ.).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μοχλός και κινητήριος δύναμη της ολιστικής ενεργειακής διατροφολογίας είναι ο ενεργειακός ολιστικός διατροφολόγος. Ο Ολιστικός - Ενεργειακός διατροφολόγος είναι μια ειδικότητα που βοηθάει τη σωματική και ψυχική υγεία μέσα από τη σωστή διατροφή. Δίνει σπάνιες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφή, όπως η σχέση χρώματος, σχήματος και γεύσης της κάθε τροφής και πώς αυτή επιδρά στην ιδιαίτερη ψυχοσωματική μας κατάσταση.

Βοηθάει ή συμπληρώνει φυσικές τεχνικές και θεραπευτικές αγωγές που πολλές φορές η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται και από την τήρηση ή μη των κανόνων διατροφής. Δίνει συνταγές και γνώσεις σχετικές με τις τροφές «θαύματα», τη νηστεία, τους συνδυασμούς τροφών και όλα τα μυστικά ενός υγιεινούς και θεραπευτικού διαιτολογίου, για να φθάσουμε στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την απώλεια του περιττού μας βάρους, την απόκτηση της υγείας μας και την εξισορρόπηση μεταξύ ψυχής και σώματος. Ένα ευτυχισμένο άτομο σε ένα ευπαρουσίαστο σώμα. «Νους υγιείς εν σώματι υγιή», όπως αλάνθαστα έλεγαν οι Αρχαίοι σοφοί Έλληνες!