Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αναπνοή Ujjayi

Αναπνοή Ujjayi: η «αναπνοή της ψυχής» που μας κρατάει ζεστούς!

Η τεχνική Ujjayi είναι η βασική εισπνοή που χρησιμοποιείται στη yoga και μας βοηθά να νιώσουμε με μιας τα οφέλη της: να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε στο παρόν. Είναι μια ιδιαίτερα καθησυχαστική τεχνική που μεταξύ άλλων, ζεσταίνει το σώμα από μέσα προς τα έξω. Είναι ένα είδος εισπνοής που το συναισθανόμαστε, αλλά και το ακούμε.

Δοκιμάστε τη κι εσείς:

  1. Βρείτε μία αναπαυτική θέση.
  2. Πάρτε μερικές βαθιές ανάσες.
  3. Σφραγίστε τα χείλη σας και χωρίστε ελαφρώς τις γνάθους.
  4. Ακουμπήστε τη γλώσσα σας απαλά πίσω από τα μπροστινά σας δόντια.
  5. Εισπνεύστε από τη μύτη και συσπάστε ελαφρώς την επιγλωτίδα: ο στόχος είναι να παράγετε έναν ελαφρύ ήχο στην πίσω πλευρά του ουρανίσκου, που μοιάζει με τον ήχο των κυμάτων ή των δέντρων όταν τα φυσάει ο άνεμος.

Πρόσφατα άρθρα

Κέικ μήλου με σοκολάτα, ρικότα και ελαιόλαδο

VitascanΜαρ 4, 20231 λ. χρόνος

Δόση: για 6 άτομα Υλικά 2 αυγά 180 γρ ζάχαρη άχνη 250 γρ ρικότα 200 γρ κουβερτούρα με 50% κακάο 200 γρ…

Τι είναι ο βελονισμός αναζωογόνησης προσώπου;

VitascanΜαρ 4, 20233 λ. χρόνος

Ο Βελονισμός αναζωογόνησης προσώπου, χαρακτηρίζεται ως «βιώσιμη εναλλακτική λύση στην αισθητική χειρουργική» (The times). Το «lifting προσώπου με βελονισμό» είναι η πιο…

Lavandula Officinalis

VitascanΜαρ 4, 20233 λ. χρόνος

Πρόκειται για ένα αρωματικό καλλιεργήσιμο θάμνο. Υπάρχουν 21 είδη λεβάντας  σε όλον τον κόσμο με παρόμοιες φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα άνθη της λεβάντας…

Μωβ καρότο

VitascanΦεβ 15, 20231 λ. χρόνος

Τί κάνει ένα 🥕 να μαυρίσει έτσι; Α. Η ηλιοθεραπεία Β. Η υψηλή συγκέντρωση ανθυοκυανινών Νομίζουμε ξέρετε ήδη ότι η σωστή απάντηση…

Φράουλες

VitascanΦεβ 3, 20231 λ. χρόνος

Μπορεί ο καιρός να μην το έχει δείξει ακόμα, αλλά η άνοιξη έχει φτάσει! Όσο η φύση ανθίζει και ανανεώνεται, μπορούμε να…

Νηστίσιμο burger

VitascanΦεβ 3, 20231 λ. χρόνος

Σάββατο βράδυ σε περίοδο που νηστεύεις και νιώθεις να σου λείπει ένα πλούσιο burger; Έχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. 22 συνταγές για…