Δόση: για 6 άτομα
Υλικά
- 2 αυγά
- 180 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 γρ ρικότα
- 200 γρ κουβερτούρα με 50% κακάο
- 200 γρ cake flour* (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 φακελάκι (16 γρ) baking powder,
- 50 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
- 3 μήλα
- 3 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη demerara,
- 3 κ.τ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο με κανέλα

Προετοιμασία
Λιώστε την σοκολάτα σε μπαίν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέστε την ρικότα (σε θερμοκρασία δωματίου) και την σοκολάτα και αναμείξτε.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking. Προσθέστε το στο μίγμα και αναμείξτε με μία μαρίζ. Προσθέστε τέλος και το ελαιόλαδο και αναμείξτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Λαδώστε μία μακρόστενη φόρμα για κέϊκ και ρίξτε μέσα το μίγμα.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κυβάκια. Αναμείξτε τα με την μαρμελάδα. Τοποθετήστε τα στην επιφάνεια του κέϊκ και πασπαλίστε με την ζάχαρη.
Ψήστε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, γιά περίπου 40 λεπτά. Πριν το βγάλετε από τον φούρνο, κάντε το τέστ της οδοντογλυφίδας.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.