Τί κάνει ένα ???? να μαυρίσει έτσι;
Α. Η ηλιοθεραπεία
Β. Η υψηλή συγκέντρωση ανθυοκυανινών
Νομίζουμε ξέρετε ήδη ότι η σωστή απάντηση είναι το Β.
Οι ανθυοκυανίνες είναι φλαβονοειδή που συναντάμε σε διάφορους καρπούς, όπως τα μαύρα και κόκκινα σμέουρα και τα κόκκινα σταφύλια.
Πολλές εργαστηριακές έρευνες έχουν αποδείξει τα πολλαπλά οφέλη των ανθυοκυανινών για τον οργανισμό:
- Εμποδίζουν τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.
- Αυξάνουν τα επίπεδα της ‘καλής’ χοληστερίνης (HDL).
- Εμποδίζουν την οξείδωση της ‘κακής’ χοληστερίνης (LDL).
- Εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που καταστρέφουν τα κύτταρα και επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης.
- Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνοντας τον πόνο και την πιθανότητα άλλων ασθενειών.
- Κι ένα tip για τις συνταγές σας: χρησιμοποιείστε εκχύλισμα μωβ καρότου για όλα τα οφέλη που περιγράψαμε, αλλά και για να δώσετε ένα μωβ χρώμα σε χυμούς και smoothies!