Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λουίζα Πισκοπάνη

Η Λουίζα Πισκοπάνη γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη σχολής ανθρωπιστικών επιστημών και εξειδικευμένη στη Νευροψυχολογία και τη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη του Universiy of Essex. Η έντονα ανήσυχη φύση της  για την ανθρώπινη ύπαρξη και οι μεταφυσικές εμπειρίες της  δεν άργησαν να φανούν. Από πολύ μικρή ηλικία στράφηκε προς την άυλη πλευρά των πραγμάτων, εκεί που η ψυχή και το πνεύμα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και την στρέφουν σε ένα ολιστικό τρόπο προσέγγισης της ζωής. Οι βασικές αρχές της ολιστικής ψυχολογίας την οδήγησαν σε νέα μονοπάτια εξερεύνησης της ανθρώπινης  οντότητας που έχει σώμα, διανόηση, συναισθήματα και πνεύμα. Εκεί που η ύλη συνδέεται με την ενέργεια, η φαντασία με τη λογική, το δεξί με το αριστερό ημισφαίριο.

Η αέναη επιθυμία της να εξετάζει τα θέματα της υγείας σε όλα τα επίπεδα την οδήγησε σε νέους εξειδικευμένους τρόπους θεραπείας άγχους, πίεσης, δύσκολων ψυχολογικών καταστάσεων, πιο αποτελεσματικούς οι οποίοι ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανθρώπινη φύση να ιαθεί, να εξελιχθεί και να μεταβεί σε ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας όπου το μυαλό, το σώμα και η ψυχή συνυπάρχουν σε μία αρμονική ισορροπία.

Η πνευματική, ψυχολογική και  σωματική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης βασίζεται στην υπόθεση ότι κάθε άτομο βρίσκει την ταυτότητά του, το νόημα και το σκοπό στη ζωή μέσα από τη σύνδεση με την κοινότητα, το φυσικό κόσμο και τις πνευματικές αξίες, όπως τη γαλήνη και την ενσυναίσθηση. Βασικός σκοπός της θεραπείας που προσφέρει είναι η όλο και πιο συνειδητή και ενεργός συμμετοχή του ανθρώπου στην απόκτηση της υγείας του και στη διατήρησή της.

Το πάθος της γύρω από τις επιστημονικά αποδεδειγμένες δυνατότητες  του εγκεφάλου, του ψυχισμού, του σώματος και της ενέργειας την οδήγησε στην  ιδιοσυντονιστική ρύθμιση-μία μέθοδο που την έχει δημιουργήσει η ίδια και με μεγάλη επιτυχία βιώνουν οι θεραπευόμενοί της.  Ασπάζεται απόλυτα το ρητό του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Δημόκριτου: δύο φησίν είναι γνώσεις: την μεν δια των αισθήσεων την δε δια της διανοίας και εδώ και δύο δεκαετίες,  πέρα από την  βαθιά γνώση στον τομέα της ψυχολογίας και στις νευροεπιστήμες, έχει επίσης εξειδικευτεί στη διαχείριση πένθους-μετατραυματικού στρες-κρίσεων και στην Πυθαγόρεια Ιδιοσυγκρασιακή και Μεταβολομική Διατροφή.

Η κα Πισκοπάνη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια καθοδηγεί με μεγάλη επιτυχία το ταξίδι της γνώσης και της θεραπείας ψυχής-νου και σώματος μέσω ατομικών συνεδριών και σεμιναρίων, για μια ξεκάθαρη και ενδυναμωμένη προσωπικότητα, όπου τα θέλω ξεχωρίζουν από  τα πρέπει, όπου τα ταλέντα ενισχύονται και όπου η ευτυχία είναι τρόπος ζωής.